Asnacht

Tijdens de laatste Maastrichtse carnavalsavond zit Marcel in een lege nachtbus. Als hij aan de overkant een gevulde bus ziet staan, stapt hij in. Hij probeert zo de alledaagse realiteit uit te stellen die hem de volgende ochtend te wachten staat.

makers

Jeroen Mourmans

Release datum

27 september 2020

Land van herkomst

Nederland

Cast

Jochum ten Haaf, Hanneke Jonkers, Nico de Vries, Kiki van Aubel

Genre

Drama

Duur

18 minuten

Taal gesproken

Nederlands

Ondertiteling

Engels

Crew

 • Director

  Jeroen Mourmans

 • Producer

  Kenny Curfs

 • Producer

  Remy Kooi

 • Producer

  Sander Pleijsier

 • Writer

  Jeroen Mourmans

Festivals

Limburg Film Festival, Nederlands Film Festival

"Jullie kunnen die handjes ook wel even thuishouden, hè?"

Asnacht

Binge-worthy, omdat:

 • De film de melancholiek van het leven vangt.
 • Carnaval niet vaak genoeg in films kan worden belicht.
 • De sfeer ontzettend goed getroffen is.

Over de Film

Asnacht is een korte film van regisseur Jeroen Mourmans, over een onderwerp dat hem na aan het hart ligt: carnaval in Limburg. Met een dromerig-realistische stijl weet hij de melancholiek die het einde van de carnavalsweek met zich meebrengt te vangen op een manier die bij tijd en wijle doet denken aan de Italiaanse cinema van de jaren vijftig en zestig. 

De hoofdrol in de film wordt gespeeld door de internationaal gevierde acteur Jochum ten Haaf (Dunkirk), oorspronkelijk afkomstig uit Maastricht. Bijrollen zijn er onder meer voor Nico de Vries (Oogappels) en Kiki van Aubel (Gluckauf). Zoals het een film van Mourmans betaamt, introduceert hij ook diverse nieuwe talenten. 

"Na mijn vorige film (All There Is) zocht ik een project waarin ik mijn eigen stem weer verder door kon ontwikkelen. Ik heb voor deze film vooraf heel veel met de acteurs gesproken en dat waren op een goede manier heel kritische mensen. Misschien zie je dat als kijker niet meteen in de film, maar dat heeft mij als maker ontzettend veel geleerd."

Over de maker

Jeroen Mourmans is een Nederlandse regisseur-scenarist, gevestigd in Maastricht. In 2013 studeerde hij af aan de Universiteit van Amsterdam en sindsdien maakte hij vele commercials en korte films. Zijn korte film All There Is (2015) maakte een heuse zegetocht langs film festivals wereldwijd, met meer dan 50 selecties en zes prijzen. De korte film Asnacht werd geselecteerd voor de Gouden Kalveren Competitie van het Nederlands Film Festival. Naast zijn werk als maker, geeft hij ook filmcursussen aan diverse doelgroepen. Je moet ingelogd zijn voordat je een review kan plaatsen.
Er zijn nog geen reviews voor deze short! Ben jij de eerste?

Stel een vraag aan de maker

Je moet ingelogd zijn voordat je een vraag kan stellen.
Er zijn nog geen vragen gesteld voor deze short! Ben jij de eerste?