CineMakers Behind the Scenes #21 | Danyael Sugawara

Blogpost | Cinemakers

In de CineMakers Podcast Behind the Scenes gaan we maandelijks in gesprek met filmmakers over één van hun projecten. In deze editie een gesprek met regisseur Danyael Sugawara over zijn nieuwe documentaireWhen Fucking Spring is in the Air.

CineMakers Behind the Scenes #21 | Danyael Sugawara

Danyael Sugawara | When Fucking Spring is in the Air

Danyael Sugawara (Japan, 1975) studeerde scenarioschrijven in New York en volgde de Nederlandse Filmacademie. Hij is werkzaam als regisseur. Eerder maakte hij onder meer Alles Stroomt (2009) en Het mooiste wat er is (2015).

In When Fucking Spring is in the Air volgen we de 17-jarige Kasia. Ze is rebels, eigenzinnig en vooral: verliefd. Ze is vervreemd van haar ouders en groeit op bij haar oma. Totdat ze zwanger blijkt, haar relatie uitgaat en tot overmaat van ramp ook haar oma overlijdt. Geld voor een abortus is er niet en aan haar vriendje heeft ze ook niks. Ze besluit dat het tijd is om haar afwezige ouders verantwoordelijk te houden en ze de rekening te presenteren. De zoektocht naar deze emotionele schadevergoeding, voert haar dwars door Europa en confronteert haar met schokkende opgekropte familiegeheimen. Welk pad zal Kasia inslaan?

Meer actualiteit