CineMakers Behind the Scenes #11 | Remy van Heugten

Blogpost | Cinemakers

Vanaf maart 2022 gaan we maandelijks in gesprek met filmmakers over één van hun projecten in de CineMakers Podcast Behind the Scenes. In deze tiende editie een gesprek met Heerlense filmmaker Remy van Heugten over zijn nieuwe dramafilm Mascotte. 

Cinemakers Behind the Scenes # 11 | Remy van Heugten

Remy van Heugten | Mascotte


Remy is een filmregisseur uit Heerlen. Hij heeft gestudeerd aan de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam. In 2015 maakte Remy van Heugten zijn speelfilm Gluckauf. Die film ging in première op het op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) en later in dat jaar won de film vier Gouden Kalveren - waaronder voor Beste Film en Beste Regie - op het Nederlands Film Festival. Ruim zeven jaar na Gluckauf gaat eindelijk de volgende speelfilm van Remy van Heugten in première. 

Met Mascotte vertelt Van Heugten het verhaal van de 17-jarige hooligan Jerry, die niet zonder problemen opgroeit tot volwassene. Zijn onvervulde verlangens stapelen zich op en alleen bij zijn onafhankelijke, sterke moeder Abbey vindt hij onvoorwaardelijke steun. Als Jerry een nieuw gebit aangemeten krijgt en Abbey afstand van hem begint te nemen raakt de gevoelige jongen in een gevaarlijke, vrije val. De film beleefde haar wereldpremière op het Slamdance Film Festival en de Nederlandse première op IFFR. De film is te zien in de bioscoop. 

Meer actualiteit